vrijdag 24 september 2010

Welkom op De Scheidsrechter.nl

Sinds Juni 2010 ben ik scheidsrechter bij de NeVoBo, de Nederlandse Volleybalbond. Alle lagere klasses mag ik fluiten, tot en met de eerste klasse. Niet al te moeilijk zou je denken, en dat is in de praktijk ook wel zo.
Wat ik echter een beetje mis, is feedback van andere scheidsrechters. Fluiten doe je op eenzame hoogte.Tijdens de wedstrijd krijg je weleens commentaar naar je hoofd, als een van de twee teams ontevreden is, en ook komt het voor dat je na de wedstrijd gecomplimenteerd wordt door een of beide teams.
De vraag is wat je daarvan leert, en hoe snel je vooruitgaat.

Ik ben van mening dat ervaringen van andere scheidsrechters van positieve invloed kunnen zijn op je scheidsrechtersloopbaan.
Daarom nodig ik andere (beginnende) scheidsrechters uit om met mij deze blog te vullen met verhalen over wedstrijden, over de sport zelf en alles wat daarmee samenhangt.
Ken je echt alle regels uit je hoofd, of heb je stiekum (ook) nog het spelregelboekje in je achterzak? Hoe bereid jij je voor?
Wat vind je van de recente wijzigingen met betrekking tot het aanraken van het net? Hoe ga je met opdringerige coaches om? Als je thuis fluit (omdat een scheidsrechter niet is komen opdagen bv) lijkt je thuisclub wel te verwachten dat bij twijfel in het voordeel van je thuisclub gefloten wordt. Doe jij dat ook?

Ik wil graag persoonlijke verhalen, waarbij het natuurlijk niet verplicht is om met je volledige naam je verhaal te onderschrijven.
Doe mee, en word een van de arbiters op De Scheidsrechter.nl !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten