zaterdag 6 november 2010

Twee is toch één teveelOp één avond twee wedstrijden fluiten is een aanslag op je concentratievermogen heb ik gemerkt.
Afgelopen woensdagavond moest er een wedstrijd ingehaald worden (van anderhalve week geleden) van dames 3.
De wedstrijd zou om 21.00 uur beginnen. Op zich een prima tijd, behalve dat ik mijn eigen training zou missen. Maar goed, je bent niet voor niets aan het 'vak' begonnen, dus een keer je training overslaan moet kunnen (al denkt mijn coach daar niet helemaal hetzelfde over).


Vervolgens werd er uit de vereniging gevraagd of er nog scheidsrechters beschikbaar waren voor een oefenwedstrijd die avond.
Dat beloofde wel leuk te worden; Dames 1 (tweede klasse) tegen een samengesteld studententeam van de Erasmus Universiteit. "Dat wil ik wel, ik ben er dan toch" dacht ik, en gaf me op.
Enige probleem was dat de eerste om 19.30 zou beginnen, en de tweede dus om 21.00, allebei op hetzelfde veld. De tweede was een competitiewedstrijd, en moest gewoon op tijd beginnen...

Dan moet je rap spelen, wil je de andere partij ook nog laten inspelen! Het begon allemaal wat rommelig; Dames 1 was niet helemaal aanwezig, waar het studententeam juist oververtegenwoordigd was. Omwille van de tijd, en omdat het vriendschappelijk was, stelde ik voor om Dames1 te vullen met studenten, maar toen we zover waren (inmiddels na half 8), kwam de rest binnendruppelen en konden we beginnen.
Het werd inderdaad een leuke wedstrijd, waarbij door anderen werd gezegd dat ik goed had gefloten, want "...van Dames 1 is geen commentaar gekomen''. Zo kan het natuurlijk ook.

De teams van de tweede wedstrijd hadden zich al warm gespeeld op een andere veld, en zodoende konden we om 21.10 beginnen. Het is nu niet dat het saai werd, helemaal niet, maar zeker aan het begin van de vierde set kon ik mijn aandacht er maar moeilijk bijhouden.

Gelukkig werd het einde van de set nog spannend, en werd van beide kanten veel gejuicht en herrie gemaakt. Alhoewel het een leuke avond was, merkte ik wel dat het behoorlijk wat inspanning kost. Ik weet niet of ik de volgende keer weer net zo enthousiast zal reageren als er twee wedstrijden achter elkaar gefloten moet worden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten