woensdag 14 september 2011

Vriendschappelijk

En het seizoen is weer begonnen! Gisteravond, dinsdag 13 september, moest ik een oefenwedstrijd fluiten. 'Niet te strict fluiten, 't is maar een oefenwedstrijd' werd me gevraagd. Ik begrijp dat best, het gaat bij zo'n wedstrijd aan het begin van de competitie b.v. om een nieuwe opstelling, het uitproberen van het spelen met een libero, of gewoon even de krachten meten. Soit.Al bij het inspelen bleek dat de krachten snel gemeten waren. Onze dames waren geen partij voor de dames van Fusion. Vaak speel je in de loop van de wedstrijd beter als je tegen een betere tegenstander uitkomt, maar ook daar was geen sprake van. Dames twee ging hopeloos ten onder aan gebrekkige communicatie en teamgevoel. Goed, dan weet je dan maar aan het begin van het seizoen.

Het fluiten zelf was lang geleden, en ik was wel blij met zo'n wedstrijd, voordat komende zaterdag de bekerwedstrijden zijn (later meer daarover). Wat me achteraf wel is bijgebleven, is wat er nou precies bedoeld wordt met 'niet te strict'. Fluit je niet of nauwelijks voor technische fouten, opstellingsfouten, of schermen?
Bij mij gleed het zodanig af dat ik niet eens meer floot voor aanvallende achterspelers binnen het drie meter-gebied.
Dat lijkt mij niet de bedoeling, en dat zal ik de volgende keer ook niet weer doen. Sterker, ik trek mij de volgende keer weinig aan van dat soort verzoeken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten